Carnestoltes

Al municipi d’Alp el dijous llarder i/o gras, se celebra una tradició centenària anomenada ROSTITA on la gent dels pobles participa i col·labora molt.

Antigament els nostres avis i rebesavis sortien pels carrers del poble amb cistells de vímet a recollir botifarres, ous, diners, pa i tomàquets i feien un berenar.

Actualment els nens/es també sortim als carrers i la gent del poble ens donen ous, botifarres, embotits, caramels, galetes, begudes, globus…

La Llar d’Infants Alpi surt amb carrossa amb tots els nens/es disfressats del tema triat a recollir la rostita que la gent del poble té preparada per tots els nens/es.

Fem una parada al casino d’Alp i/o a Casa Patxi a esmorzar i acabem la rua a l’Ajuntament d’Alp on ja ens tenen preparada la cistella amb embotits, caramels i ous.

Els nens/es de l’Escola Bac de Cerdanya es reparteixen pels diferents pobles dels municipis de la Mancomunitat amb autocar on també recullen rostita.

Amb tot el que s’ha recollit el cuiner de l’Escola Bac de Cerdanya l’endemà, divendres, prepara per tots els nens/es un dinar amb truites de botifarres, pa amb tomàquet, embotits etc…